Gaziantep Kampüsü
Gaziantep Kampüsü

Okulda Yaşam

Okul öncesi kademesinde öğrenciler sabah öğretmenleri tarafından karşılanır ve gün sabah sporu ile başlar. Kahvaltıdan sonra dersler ile devam eder. Ders metodu oyun ve etkinliklerle yapılandırılmıştır. Öğle yemeği sonrası öğrenciler açık alanda zaman geçirir ve öğleden sonra derslere ikindi atıştırmalıkları için ara verilir. İkindiden sonra ise günün tekrarı yapılarak öğrenciler evlerine uğurlanır.

Gün içinde ana dil becerileri, matematik becerileri, günlük yaşam becerileri, fen ve sosyal bilimlere yönelik etkinlikler, deneyler, kodlama gibi dersleri alırlar. Bunlara ek olarak görsel sanatlar, drama, müzik ve spor derslerini de tamamlarlar.

Oyun ve bahçe alanlarından çocuklar maksimum oranda faydalanır. Uygun hava koşullarında bahçe alanı değerlendirilir, uygun dersler bahçede yapılır.

Çocuklar yemekhaneye öğretmenleri ile birlikte gider, öğretmenler çocukların yemek düzeninden sorumludur.

Çocuklar deney derslerinde laboratuvara gider, deneyler öğretmen gözetiminde yapılır.

Kulüpler - Gezi Ve Etkinlikler

Öğrencide güven ve sorumluluk duygusu oluşturmak, ilgi alanlarını keşfetmelerini sağlamak ve onlara uygun beceriler kazandırmak amacıyla bilimsel, sportif, sanatsal, kültürel ve sosyal etkinliklerin yapıldığı kulüp çalışmaları Mektebim Kolejinin önemli bir parçasıdır.

Çocuğun merak duygusunu tetiklemek ve okulda edindiği yeni kazanımları günlük hayat ile bağdaştırmasını sağlamak, bilgiyi kalıcı kıldığı gibi yeni kazanımlar için transfer edilebilmesini de kolaylaştırır.

Yaş grubu ve kazanım hedefleriyle örtüşecek biçimde oluşturulan sergi, müze, bienal, doğal ortam, tarihî binalar ve anıtlara yapılan gezilerle yaşadığı kenti, kentin tarihîni, klasik ve günümüz sanat eserlerini tanımaya başlayan çocukta estetik duyarlılık oluşturularak üretim atölyeleri, fabrikalar, iş yeri ziyaretleri ile günlük yaşam becerileri geliştirilmekte, gözlem ve deneyimlerini sınıf içinde paylaşması sağlanmaktadır.