Tekirdağ - Çorlu Kampüsü
Tekirdağ - Çorlu Kampüsü

Avrupa Birliği Erasmus+ Kapsamında Projemizle Bükreş'teydik

Avrupa Birliği Erasmus+ Kapsamında Projemizle Bükreş'teydik

06 Haziran 2022 Pazartesi

MTAL Hemşire Yardımcılığı Bölümü öğrencilerimiz, Romanya’nın başkenti Bükreş’te AB Erasmus+ kapsamında “Health Practise in Europe” (Avrupa’da Sağlık Uygulamaları) isimli bir proje gerçekleştirdiler. 22 Mayıs-04 Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen proje çerçevesinde öğrencilerimiz, Dr.I.Cantacuzino ve Victoria Spitalul adlı sağlık kuruluşlarında iki hafta boyunca hastaların bakımı, beslenme, hastalıklarla ilgili takip, kadın-doğum ile ilgili uygulamalar ve bebek bakımı alanlarında staja katıldılar. Programa katılan öğrencilerimiz eğitim aldıkları iki hafta sonunda hem Avrupa’nın prestijli sağlık kurumlarında mesleklerine yönelik yaptıkları staj sonunda sertifika almaya hak kazandılar hem de yabancı dil gelişimlerine katkı sağlamış oldular.

Öğrencilerimiz gerçekleştirdikleri proje kapsamında iki hafta geçirdikleri Bükreş’te katıldıkları sağlık uygulamaları dışında kültürel geziler de gerçekleştirerek, bulundukları ülkenin kültürel değerlerini de yakından tanıma fırsatı yakaladılar.

Bükreş’te bulundukları son günde büyük bir sürprizle karşılaşan öğrencilerimiz,  Çorlu Kaymakamı Sn. Cafer SARILI ve Çorlulu iş insanları ile karşılaşarak, bir müddet sohbet edip projeleriyle ilgili paylaşımlarda bulundular.